Cesar Steenwijk

Logo Ceasar Oefentherapie

Netwerk slaapoefentherapie

Wat is slapeloosheid
Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is. U herkent de slapeloosheid aan moeite met inslapen, niet kunnen doorslapen of vroeg wakker worden.

Meer en meer mensen slapen te weinig in onze 24-uursmaatschappij door (werk-)belasting of een levensstijl die de slaap benadeelt. Tegenwoordig heeft één op de vier volwassenen te maken met slapeloosheid.

Gevolgen slapeloosheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat langdurig slaaptekort het risico verhoogt op een depressie, overgewicht en suikerziekte en een verminderde werking van het immuunsysteem.
Een tekort aan slaap heeft grote gevolgen voor uw gezondheid.

Op korte termijn kunnen de volgende klachten voorkomen:

Oorzaken slapeloosheid

netwerk slaapoefentherapie

Lichamelijke factoren

Meer en meer mensen slapen te weinig in onze 24-uursmaatschappij door (werk-)belasting of een levensstijl die de slaap benadeelt. Tegenwoordig heeft één op de vier volwassenen te maken met langdurige slapeloosheid.

netwerk slaapoefentherapie

Inhoudelijke factoren

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of een infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Waarom naar een oefentherapeut bij slaapproblemen?

De oefentherapeut is een specialist in gedragsverandering. Het vinden van de balans tussen activiteit en rust speelt bij de oefentherapie een rol. Ontspanningsoefeningen worden ook vaak gegeven als en sprake is van spanningsklachten of pijn.

Deze vaardigheden in combinatie met de slaapcursus die de oefentherapeut gevolgd heeft, maakt de oefentherapeut uitermate geschikt voor het begeleiden van mensen met slaapproblemen.
Vooral omdat slaapproblemen vaak een 24 uurs probleem is. Bijvoorbeeld het probleem kan zitten, dat de hele dag door er te veel spanning is door een te vol schema.

Scroll to Top