Cesar Steenwijk

Logo Ceasar Oefentherapie

Wat is oefentherapie cesar

“De oefentherapeut Cesar is een bewegingsspecialist bij uitstek”

Zij kijkt naar het verband tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes en stelt voor elke patiënt een individueel behandel-programma.
De oefentherapie is een actieve behandelmethode waarbij deze uitgaat van de hulpvraag van de patiënt zodat u weer bepaalde activiteiten probleemloos kunt uitvoeren.

De therapeut moet achterhalen waarbij u de meeste problemen ondervindt en waaraan deze klachten zijn gerelateerd? Samen kijken we naar uw bewegingsgedrag en op welke manier we deze kunnen verbeteren. Hierdoor krijgt u meer inzicht en wordt bewust van uw eigen manier van bewegen.

Bijvoorbeeld; u ondervindt problemen met bukken en dan voornamelijk tijdens het werk (zithouding) en bij het sporten (op de loopband). De bewegingen worden eerst geanalyseerd en daarna worden de bewegingsadviezen in oefenvorm aangeleverd om zo bepaalde spiergroepen te versterken en/of te rekken of moet er meer ontspanning of juist meer conditieverhogend gewerkt worden.

De geleerde oefeningen worden toegepast in uw dagelijkse bewegingen en bij het sporten en zo lossen we de probleemhandeling op. U heeft geleerd de klacht te herkennen en zelf deze actief te beïnvloeden door de houding te verbeteren. U houdt controle over uw eigen lichaam.

Met de volgende klachten kunt u naar de oefentherapeute Cesar gaan:

Scroll to Top